Teknisk hjälp

Gillewebben är uppbyggd för att kunna läsas med alla webbläsare oberoende version.

Det betyder att vi beaktat det faktum att många av våra användare kan ha rätt gamla datorer med föräldrade operativsystem och långsamma processorer.

Därför har sidorna inte försetts med häftiga flash-effekter, ljud eller tyngre grafik.

Problem?

UPPDATERINGAR

Om du trots allt inte lyckas öppna någon sida, eller inte ladda ned ett dokument, kontrollera då datorns uppdateringar. Det lönar sig att ställa in datorn så att den automatiskt gör alla programuppdateringar.

ADOBE / PDF-filer

Enskilda dokument är upplagda i pdf-format. För att kunna öppna och printa ut dem behövs ett särskilt program, Adobe Reader.

Ladda ned det genom att klicka här:

eller via  http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html?c=us

Välj sedan rätt språk för programmet före du installerar.

DOCX-dokument

Svårt att öppna docx-document (= nya word dokument) ?

Om du har problem med att öppna word-dokument i .docx format, beror det på att din dator har en äldre version av Microsoft Office programvara.

Då kan du ladda ned en konverter (omvandlare) som hjälper dej att öppna både nya word-dokument men även nyare Excel-tabeller osv.

Nedladdning av konvertern kan göras via

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=3

Välj rätt språk (datorns språk) och följ anvisningarna.

Efter att programmet installerats öppnas även nya filer automatiskt. Det är både krångligt, tidskrävande och utrymmeskrävande att spara alla dokument i både nyare och olika äldre versioner, varför det är bättre att användarna utnyttjar gratis tillgänglig programvara för att uppdatera sina datorer så alla dokument kan öppnas.

WEBB-MASTER

Om du hittar fel på sidorna eller om någon länk inte öppnar sig – eller om du har andra kommentarer angående innehållet, kontakta då webb-mastern per epost sekr@nylandsbrigadsgille.fi